טרילמה בדיוני בית הדין "אלמחכמה אלשרעיה" בבאר שבע כנקודת מפגש של שלוש מערכות חוק: חוקי המדינה, החוק השרעי והערף הבדווי (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 1997)
הגישות המרכזיות הקיימות כיום באנתרופולוגיה של המשפט לוקות בחסר בכל הנוגע לניתוח מפגשים של מערכות משפט שונות. בעקבות תצפיות משתתפות בדיוני בית הדין השרעי בבאר שבע מתוארות במאמר זה סיטואציות שנצפו בבית הדין, תוך שימת דגש על המפגש הייחודי המתקיים בו בין שלוש מערכות משפט נבדלות - החוק האזרחי הישראלי, הדין השרעי המוסלמי, והחוק המנהגי הבדווי (הערף) - ועל האינטראקציה ביניהן. מערכות אלה מייצגות שלושה עולמות השונים זה מזה בתוכנם, הן ברמת המיקרו, במפגש של ה"שחקנים" הפועלים בבית הדין (הקאדי, הטוענים השרעיים ובעלי הדין), והן ברמת המקרו, בהקשר של השינויים החברתיים המתחוללים בחברה הבדווית ושל תהליכי השתלבותה בחברה הישראלית הרחבה. בחפיפה הלא מלאה בין שלוש מערכות המשפט גלומים יתרונות, ובעלי הדין הבדווים משכילים לנצל אותם לטובתם. פנייה לבית הדין השרעי, ואף איום בפנייה כזו, הם אפוא משאב חברתי ממשי שאפשר לעשות בו שימוש במסגרת הסכסוכים שבעלי הדין נקלעו אליהם.