שריעה ופוליטיקה בערב הסעודית: סיאסה שרעיה כמכניזם לייצוב השלטון והחברה (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2001)
אופיו האסלאמי-דתי של המשטר הסעודי הינו עובדה הידועה לכל. עם זאת, מעטים המחקרים אשר ביקשו לבחון את דרכי הפעולה ואת המנגנונים השלטוניים השונים המשמשים את המשטר הסעודי במאמציו להפחית את המתח שבין החוק המוסלמי (השריעה) ובין המציאות החברתית-פוליטית העכשווית. במאמר זה אדון באחד ההיבטים המרכזיים המשמשים למטרה זו: העיקרון של סִיָאסה שרעיה. המאמר של המושג סוקר תחילה את המשמעות הקלאסית של המושג ׳סיאסה שרעיה׳, ולאחר מכן בוחן את יישומו של העיקרון הזה בקונטקסט הסעודי העכשווי. בחינה זו מתבצעת בעיקר על ידי קריאה ופרשנות של פסקי הלכה (פַתַאוָא) פרי עטו של שיח' אבן באז, אשר כיהן כראש הממסד הדתי הסעודי עד יום מותו לפני שנים אחדות. טענתי היא כי הממסד הדתי הסעודי משתף פעולה עם הממסד הפוליטי על מנת ליישם פרשנות מודרנית של המושג סיאסה שרעיה. שיתוף הפעולה מאפשר להכניס שינויים כלכליים וחברתיים תחת כנפי האסלאם, ומחזק בכך את הלגיטימציה הדתית-מוסלמית של המשטר הסעודי.