'לבעל התרנגולת מלווים ביצה': אשראי לפלאחים בפלסטין בתקופת המנדט הבריטי, 1947-1922 (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2004)
מאורעות 1929 הובילו לשינוי מדיניות הממשלה הבריטית כלפי הפלאחים: היא החליטה לשפר את מצבם הכלכלי מתוך תקווה להשיג רגיעה. במסגרת זו פעלה הממשלה להחליף את מערכת האשראי היקר, הבלתי-פורמלי, שהונהגה בידי מלווים בריבית, באשראי בנקאי זול. בהתבסס על עובדות חדשות שעלו ממקורות מגוונים, כגון ארכיון בנק ברקליס שבמנצ'סטר וראיונות שנערכו עם לווים ומלווים ערבים, נטען במאמר כי ממשלת המנדט כשלה במדיניותה והטעתה במסקנתה כי הרפורמה בתחום האשראי הצליחה. למעשה, הסקטור הכפרי-ערבי נותר תלוי בעיקר במלווים בריבית. הבנקים הלוו כספים לחלק קטן מאוכלוסיית הפלאחים - במרבית המקרים היו אלה הפלאחים העשירים ביותר, שלבנקים היה מידע טוב על פעילותם הכלכלית ועל נכסיהם. לאשראי הבלתי-פורמלי היו צדדים חיוביים שנעלמו מעיני הבריטים: בראש ובראשונה אפשרה הריבית הגבוהה מתן הלוואות בסיכון גבוה לאוכלוסייה נרחבת של פלאחים. אולם גם מערכת אשראי זו לא נתנה מענה לכולם: מלווים בריבית נמנעו על פי רוב מלהלוות לעניים ביותר, לחוכרי הקרקע ולשכירים. למצב מעין זה מכוון הפתגם הערבי 'לבעל התרנגולת מלווים ביצה'.