איך נהיו העוסמאנים עוסמאנים? לשאלת מקורות ההבניה של שם-מותג אימפריאלי - צירינסקי, רוני (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2005)
השערות רבות הועלו במחקר בנוגע לגורמים להצלחתה של המדינה העוסמאנית להפוך את עצמה מישות פוליטית קטנה לאימפריה אדירת ממדים. מאמר זה מציע סיבה נוספת: הבחירה השיווקית, אי שם במאה הארבע עשרה וביתר שאת בכתיבה ההיסטורית של המאה החמש עשרה בשם עוסמאן (בתוורכית, או עת'מאן בערבית) כשם המוצר וכססמת הפרסום המובילה של המשפחה העוסמאנית השלטת (אל-י עוסמאן) ושל הישות הפוליטית ה'עוסמאנית' (עוסמאנלי) המתגבשת. שם זה, שהיה גם שמו של הח'ליפה השלישי באסלאם, עת'מאן בן עפאן נשא בכנפיו משמעויות סמליות רבות, שהשתלבו היטב הן ברטוריקה של העימות הסוני-שיעי (עוסמאני-ספוי) המתגבר והן ברטוריקה של המאבק הפנים-סוני (עוסמאני-ממלוכי) על הבכורה. המאמר מציע לראשונה כי שמה של המדינה העוסמאנית קשור לחיבורו האנטי שיעי של אל-ג'אחז - אל עת'מאניה ולפיכך יש לראות את השם כתגובת נגד סונית לשמה של המדינה הפאטימית השיעית. השימוש המושכל בקניין הרוחני שהיה טמון בשם עת'מאן עזר להגדיר את גבולות התודעה העוסמאנית, לעצב את מאבקיה והחלטותיה, ולשרטט את גבולותיה גם במאות הבאות.