היכן 'הסהר' ב'מפגש הצלב והסהר'? האסלאם בהיסטוריוגרפיה המערבית של מסעות הצלב, 2007-1950 (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2009)
מסעות הצלב אל הלבאנט תוארו במשך מאות שנים בחוגים אינטלקטואליים מערביים כחלק מההיסטוריה של הנצרות המערבית; לכן עסקו חוגים אלה בניתוח המפגש בין הצלבנים למוסלמים בעיקר, ואפילו רק, מנקודת מבטם של הצלבנים. בשנים שחלפו מאז מלחמת העולם השנייה ניכרו בשיח ההיסטוריוגרפי המערבי ניסיונות להקדיש תשומת לב גם להקשרים המזרח תיכוניים שהצלבנים פעלו בהם ולהתפפתחויות אצל יריביהם המוסלמים. המאמר ממחיש את השינויים שעברו על השיח ההיסטוריוגרפי בפרק זמן זה באמצעות בדיקה השוואתית של כמה מחקרים מייצגים (החל מחיבורו המונומנטלי של סטיבן רנסימן מדנות החמישים, וכלה בספרי מבוא כלליים משנות האלפיםם). במאמר נטען כי השינויים בשיח הם תולדה של מגמות חברתיות ופוליטיות, אפנות חשיבה מתחלפות, ונטיות מקצועיות ואידיאולוגיות של החוקרים.