רופאים יהודים בימי הביניים - בין ספרד המוסלמית לספרד הנוצרית - וייס, יעל (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2009)
מאמר זה שואף להעשיר את השיח העוסק בהשתלבותם של היהודים בקהילות הרוב בימי הביניים, על ידי בחינה השוואתית של מעמד הרופאים היהודים שפעלו בחצי האי האיברי באזורים שהיו בשליטת המוסלמים באל-אנדלוס, לעומת מדמעם של הרופאים שפעלו באזורים שהיו בשליטת הממלכות הנוצריות. המאמר סוקר תחילה את המעמד הרשמי של הרופאים היהודים בשני חלקיו של חצי האי, כפי שהוא עולה מן הספרות הדתית והדידקטית. לאחר מכן הוא בוחן אם הוצבו מגבלות משמעותיות במסלול ההכשרה ובהליכי ההסמכה של הרופאים בני המיעוטים. לבסוף, המאמר דן בכוחם הפוליטי, הכלכלי והחברתי של הרופאים היהודים ששירתו את השליטים ואת בני ביתם. הכותבת טוענת כי בכל חצי האי האיברי ניכר פער רב בין התפיסות הדתיות והרטוריקה האנטי-יהודית לבין מעמדם האיתן יחסית של הרופאים היהודים למעשה.