מיומנו של נוטריון מוסלמי, דמשק 1500-1480: 1500-1480 - שושן, בעז (ג'מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2015)
מאמר זה מתבסס על יומן שכתב הנוטריון הדמשקאי שִהַאּב אַלְ–דין אַחְמַד אִבְּן טַּוקְ (1509-1430), שהשתמר בחלקו ומתאר את השנים  1501-1480. מדובר במקור שאין שני לו בעולם האסלאם הקדם–מודרני, לא רק בהיקפו (כאלפיים עמודים במהדורתו המודפסת), אלא בכך שהוא רישום יום–יומי על עניינים שונים ומגוונים בדמשק ובמקומות הסמוכים לה, ובעיקר משום שהכותב שילב בו מובאות ארוכות ופרטים ממסמכים שחתם עליהם והיו ברשותו בתוקף תפקידו, והם שופכים אור חסר תקדים על החברה שבה חי. המאמר מתרכז בשתיים מתוך התופעות שאנו יודעים עליהן אך מעט, והחומר הייחודי של אבן טוק מלמד עליהן רבות. האחת היא סוגיית הגירושין, נסיבותיהם ותנאיהם הכספיים, כפי שהיו מקובלים בזמנו של הכותב, והשנייה היא יריבויות אישיות וויכוחים הלכתיים בין מלומדי האסכולות המשפטיות בדמשק. דיווחיו של אבן טוק על עניינים אלה, כמו על רבים אחרים שיומנו מלא בהם, מגלים יותר מטפח מחיי היום– יום בעיר מרכזית בעולם האסלאם ערב הכיבוש העוסמאני, והם מקור ל'היסטוריה של יום–יום' או למיקרו–היסטוריה.