המשפחה באסלאם על פי מקורות ערביים: מבוא - בנח'ירה מוחמד חוסין; גלעדי אבנר; מאייר-ז'און קטרין; סובלה ז'קלין (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2023)
הספר המשפחה באסלאם על פי מקורות ערביים, שהמבוא לו מוצע כאן בתרגום לעברית, נוצר מתוך שיתוף פעולה בין ארבעה חוקרים וחוקרות, כולם — להוציא כותב שורות אלה — פועלים במוסדות המחקר וההשכלה הגבוהה בפריז. שלושה מהם חוקרי האסלאם בימי הביניים והרביעית, עורכת המבוא שלפנינו, עוסמאניסטית והיסטוריונית של המזרח התיכון בעת החדשה. כשמונה שנים חלפו מאז נהגה הרעיון ועד פרסומו של הספר בשנת 2013, והן נוצלו לעריכת סדנאות ולהחלפת טיוטות. תהליך עבודה זה הניב קובץ שאינו רק אוסף מאמרים נפרדים, אלא תוצר של תכנון משותף וביקורת הדדית. מן המבוא ילמדו הקוראים מהי משפחה ומהי היסטוריה של המשפחה בעיני המחברים, באילו שאלות היא דנה, במיוחד בהקשר האסלאמי, מהם הקשיים הכרוכים בחקר תולדות המשפחה ומהם הממצאים העיקריים של המחקרים המכונסים בספר. (מתוך המאמר)