(untitled) (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 1997)
כתיבתו רחבת היריעה של אלי כדורי עדיין לא זכתה להתייחסות ראויה במחקר. בעקבות הביקורת שמתח אדוארד סעיד על ה״אוריינטליזם" מנסה המאמר לבחון את החלוקה בין מזרח למערב בכתביו של כדורי, בשלושה תחומים שבהם עסק במקביל: הלאומיות, החברה הערבית ופרדיגמות מחשבה כלליות. תחומים אלה נסקרים משלושה היבטים שונים, הקיימים זה לצד זה במשנתו של כדורי: ההיבט ההיסטורי, ההיבט החברתי וההיבט הפילוסופי. מן הדיון עולה שלא זו בלבד שהחלוקה המהותנית בין מורח למערב אכן קיימת בחשיבתו של כדורי, היא מושרשת ומנומקת בכתביו ונסמכת על מחקר והגות השלובים זה בזה. בעקבות מסקנה זו מציע המאמר להגדיר אחרה את המענה על האוריינטליזם, המכוונת נגד חוקר ככדורי: לא ביקורת על ראייה סטריאוטיפית של אנשי המערב את המזרח, אלא ביקורת על יחס האחריות של הוגי המערב, דוגמת כדורי, כלפי המזרח.