המפלגה האסלאמית של קניה: אנטומיה של מפלגה אתנית - יסקרביץ' איתי (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2002)
פתיחת המערכת האלקטורלית בקניה בראשית 1992 וההצהרה על קיום בחירות רב־מפלגתיות עיצבו מחדש את הזירה הפוליטית במדינה ואפשרו את הקמתה של המפלגה האסלאמית של של קניה. מפלגה זו, אשר קנתה לה תמיכה של מוסלמים רבים בעיר החוף מומבסה, אומנם נפסלה והוצאה מן הזירה הפוליטית הקנייתית הרשמית בטענה כי אין להקים מפלגות על בסיס דתי, אך המשיכה לפעול במרץ ולהנהיג ציבור מוסלמי תוסס אשר תבע דריסת רגל בפוליטיקה. פעילות זו של המפלגה עוררה דיון מצד אנשי המשטר, עיתונאים מקומיים וחוקרים שונים, אשר שרטטו קווים לדמותה של מפלגה אסלאמית "פונדמנטליסטית" ו"רדיקלית". מאמר זה מבקש להראות כי יוצריו של הנרטיב אשר תואר עד כה טעו כאשר אפיינו את המפלגה האסלאמית של קניה באופן חד־משמעי וגורף או אף חלקי כמפלגה אסלאמית קיצונית. המאמר מעלה תהיות שיש להן הד בשיח האפריקניסטי האקדמי העכשווי באשר לזהויות אתניות ודתיות, ומנתח את פעילות המפלגה כשיקוף של המורשת הפוליטית תרבותית קנייתית ת על פיצוליה האתניים.