(untitled) (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2003)
מאמר זה בוחן כיצד מצליחה נערת כפר, לכאורה חסרת כוח, להשפיע על המערכת המשפטית באזור מגוריה. אף שרשומות בית המשפט העומדות לרשותנו הן מעטות, ואין באפשרותנו לעמוד על כל פרטי המשפט של הנערה ההרה אך הבלתי-נשואה, מצטיירת בבירור דמותה של אישה שמעצבת בתבונה את גורלה החברתי. הדילמה של פאטמה ממוקמת במציאות משתנה ודינמית: התאוששות כלכלית, שנודעו לה השלכות על יכולתם של אנשים להינשא; רפורמה משפטית והשלכותיה על תושבי הכפר הגדול שבו התגוררה פאטמה; כמו גם שינויים איטיים יותר, אך ניתנים בכל זאת לאבחון, בתרבות של בית המשפט בעין-תאב שבו נשפטה. לכל אלו היה חלק בעיצוב הדילמה שלה.