(untitled) (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2006)
מטרת המאמר היא לחשוף את הקשר בין מושג ההג׳רה על שתי משמעויותיו - ההג׳רה של הנביא ממכה לאל־מדינה בשנת 622, וההג׳רה של בני הדת החדשה אל ערי המצב בתקופת הכיבושים, בעיקר במאה הראשונה לאסלאם - ובין מצוות הג׳האד באסלאם הקלאסי. המאמר סוקר את גלגולו של הקשר הנדון החל ברובד הקוראני, דרך רובד המסורות המיוחסות לנביא מוחמד (ספרות החדית׳) וכלה בדעותיהם של חכמי החדית׳ וההלכה המוסלמיים. במהלך הדיון נחשפים תהליכים דתיים , פוליטיים וחברתיים שהתרחשו בשתי המאות הראשונות לקיומו של האסלאם.