מפוליס למדינה: השתנות פני העיר בסוריה בשלהי העת העתיקה ובתקופה המוסלמית המוקדמת - קנדי היו (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2005)
המעבר מן הפוליס של העת העתיקה למדינה האסלאמית היה תהליך ארוך והדרגתי של הסגלה לסגנון חיים שבעצמו הלך והשתנה, לתפיסה שונה של חוק, מנהל, ואסתטיקה, ללחצים כלכליים ולמגמות תרבותיות. מסורת החיים העירוניים לא הופרה ולא התנוונה עם הופעת האסלאם במזרח התיכון, אלא המשיכה ברציפות. עם זאת, פני העיר השתנו ללא הכר; התאטרון, האגורה, ומבני הציבור המונומנטליים נעלמו מן הנוף, רחובות העמודים הרחבים הפכו לסמטאות צרות ומתעקלות ובתי המרחץ נבנו בתבנית חדשה. מסגדים הופיעו והחלו למלא את התפקידים הדתיים, הפוליטיים והחברתיים של האגורה, הכנסיה ושאר מבני הציבור ששירתו את העיר הקלאסית.