(untitled) (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2010)
שנותיו של מוחמד מסדק בראשות ממשלת איראן (1953-1951) היו שנים סוערות. אלו השנים שבהן התעצב המאבק לדה־קולוניזציה מול המעצמות הישנות, בריטניה וצרפת, באיראן ובמזרח התיכון כולו. בהלאימו את תעשיית הנפט האיראנית, היה מסדק למנהיג המוסלמי הראשון שהצליח לגבור על בריטניה, ולו לפרק זמן קצר. מסדק שילם על כך בהדחתו, הדחה שבריטניה וארצות הברית היו מעורבות בה. מאבקו של מסדק זכה להתעניינות בעולם כולו, ובכל מקום פורש בדרך אחרת. המאמר בוחן את הדרך שבה הובנה הפרשה במצרים - שם זכה מסדק לקבלת פנים נלהבת ומסוקרת במיוחד בעת ביקורו בנובמבר 1951 — ומנתח את השפעתה על מאבקה של מצרים באימפריאליזם הכלכלי הבריטי.