ההיסטוריוגרפיה המצרית במאות התשע-עשרה והעשרים על השלטון המצרי בסודאן במאה התשע-עשרה - ח' בדראן מוס‘טפא (ג’מאעה: כתב עת בינתחומי לחקר המזרח התיכון, 2012)
במאה התשע-עשרה החלו היסטוריונים מצרים לכתוב את ההיסטוריה של שושלת מחמת עלי פאשה ושל מצרים. אחת הסוגיות ההיסטוריות שההיסטוריונים המצרים דנו בהן הייתה שליטת מצרים בסודאן (1879-1820). הדיון ההיסטוריוגרפי בפרק זה בהיסטוריה המצרית מאפשר, כך נראה, להבחין בתהליכי ההתגבשות של הזהות המצרית לאורך המאות התשע-עשרה והעשרים - עד ההכרה המצרית בעמצאות סודאן. לתהליך התגבשות הזהות המצרית הייתה השפעה על הפרשנות ועל אופי הצגת השלטון המצרי בסודאן בשיח ההיסטוריוגרפי. לבסוף, המאמר מצביע על תפקידם הכפול של ההיסטוריונים המצרים במפעל הלאומי - לספק צידוק לכיבוש סודאן ולהנחיל את הזהות הלאומית החדשה.